Δίνουμε γεύση στο πιάτο με φυσικά γλυκαντικά, σύκο, πολύτιμους ξηρούς καρπούς και φυσικά ελαιόλαδο και ξύδι. Σερβίρουμε με πλούσια πράσινη σαλάτα και έτοιμο το ιδιαίτερο φθινοπωρινό light πιάτο σου.
237 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/3 του φλιτζανιού μπαλσάμικο ξύδι
- 1 κ.σ. πετιμέζι
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
- ½ φλιτζάνι καρύδια καβουρδισμένα
- ¼ του φλιτζανιού αποξηραμένα cranberries
- ¼ του φλιτζανιού ηλιόσπορους ανάλατους καθαρισμένους
- 4 μεγάλα ώριμα μαύρα σύκα κομμένα στα τέσσερα
- 5 φλιτζάνια πράσινα λαχανικά (μαρούλι, λάχανο, ρόκα, γλιστρίδα)
- *προαιρετικά: ¼ του φλιτζανιού φέτα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220oC.
- Καβούρδισε τα καρύδια βάζοντας σε αντικολλητικό σκεύος πάνω από μέτρια φωτιά. Ανακάτεψε καλά και συνεχώς για να μην καούν. Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσουν.
- Ανάμειξε το ξύδι, το πετιμέζι, το λάδι και αλάτισε. Χτύπησε τη vinaigrette σου και πρόσθεσε στη συνέχεια τα σύκα, ανακατεύοντας καλά να καλυφθούν. Αφαίρεσε με τρυπητή κουτάλα, και φύλαξε τη σος.
- Βάλε τα σύκα σε ταψάκι ελαφρώς λαδωμένο για να μην κολλήσουν. Ψήσε για 10′ λεπτά περίπου και βγάλε τα σύκα σε πιάτο.
- Γύρισε τη vinaigrette στο ζεστό ταψί και με μια ξύλινη κουτάλα ξύσε τα υπολείμματα που έμειναν στο ταψί. Άφησε όλα τα υλικά να κρυώσουν καλά.
- Βάλε τα λαχανικά σου σε μια σαλατιέρα, από πάνω πρόσθεσε τα σύκα και τα καρύδια, τα cranberries, τους ηλιόσπορους και πασπάλισε με φρέσκο πιπέρι. Αν θέλεις πρόσθεσε τη φέτα και ράντισε με τη vinaigrette.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ