Tο γλυκό πορτογαλλικό κρασί βράζει, σιροπιάζει και αναμειγνύεται με ελαιόλαδο και ξύδι για να ντύσει τα λαχανικά σου, αλλά και το μελωμένο ψητό αχλάδι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι καρύδια καβουρδισμένα
- 240 γρ. μπέικον
- 3 μεγάλα ώριμα αχλάδια
- 2 φλιτζάνια κρασί Porto
- 1 μικρό κρεμμυδάκι σε φετούλες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (συν ελάχιστο ακόμη για το ψήσιμο)
- 3 κ.σ. κόκκινο ξίδι
- 1 λόλα
- 1 ματσάκι ρόκκα
- 1 μικρό μαρούλι
- 3/4 του φλιτζανιού μπλε τυρί τριμμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο σου στους 160oC. Άπλωσε τα καρύδια σε λαδόκολλα και καβούρδισε για περίπου 5 λεπτά
- Σόταρε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό σκεύος για λίγα λεπτά να γίνει τραγανό. Βγάλε σε απορροφητικό χαρτί και άφησε να στραγγίξει
- Προθέρμανε το γκριλ σου, κόψε τα αχλάδια σε λεπτές φέτες, λάδωσε ελαφρά και ψήσε ώσπου να πάρουν χρώμα από της γραμμές της σχάρας
- Βάλε το κρασί με το κρεμμυδάκι σε ένα κατσαρολάκι να βράσει. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει για 10 λεπτα και να “σωθεί”, να μείνει 1/2 φλιτζάνι. Άφησε να κρυώσε
- Πρόσθεσε στο κρασί το ελαιόλαδο και το ξίδι. Ανάμειξε καλά και αλατοπιπέρωσε
- Πλύνε και καθάρισε τα λαχανικά σου (μπορείς να διαλέξεις ότι θέλεις εσύ) κόψε σε χοντρά κομμάτια και βάλε σε μεγάλη σαλατιέρα (Η ποσότητα της συνταγής είναι για πολύ μεγάλη σαλάτα)
- Πρόσθεσε το τυρί, τα καρύδια, το μπέικον και τη σος πόρτο, φρόντισε να πάει σε όλα τα λαχανικά και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ