Tο γλυκό πορτογαλλικό κρασί βράζει, σιροπιάζει και αναμειγνύεται με ελαιόλαδο και ξύδι για να ντύσει τα λαχανικά σου, αλλά και το μελωμένο ψητό αχλάδι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι καρύδια καβουρδισμένα
- 240 γρ. μπέικον
- 3 μεγάλα ώριμα αχλάδια
- 2 φλιτζάνια κρασί Porto
- 1 μικρό κρεμμυδάκι σε φετούλες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (συν ελάχιστο ακόμη για το ψήσιμο)
- 3 κ.σ. κόκκινο ξίδι
- 1 λόλα
- 1 ματσάκι ρόκκα
- 1 μικρό μαρούλι
- 3/4 του φλιτζανιού μπλε τυρί τριμμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο σου στους 160oC. Άπλωσε τα καρύδια σε λαδόκολλα και καβούρδισε για περίπου 5 λεπτά
- Σόταρε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό σκεύος για λίγα λεπτά να γίνει τραγανό. Βγάλε σε απορροφητικό χαρτί και άφησε να στραγγίξει
- Προθέρμανε το γκριλ σου, κόψε τα αχλάδια σε λεπτές φέτες, λάδωσε ελαφρά και ψήσε ώσπου να πάρουν χρώμα από της γραμμές της σχάρας
- Βάλε το κρασί με το κρεμμυδάκι σε ένα κατσαρολάκι να βράσει. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει για 10 λεπτα και να “σωθεί”, να μείνει 1/2 φλιτζάνι. Άφησε να κρυώσε
- Πρόσθεσε στο κρασί το ελαιόλαδο και το ξίδι. Ανάμειξε καλά και αλατοπιπέρωσε
- Πλύνε και καθάρισε τα λαχανικά σου (μπορείς να διαλέξεις ότι θέλεις εσύ) κόψε σε χοντρά κομμάτια και βάλε σε μεγάλη σαλατιέρα (Η ποσότητα της συνταγής είναι για πολύ μεγάλη σαλάτα)
- Πρόσθεσε το τυρί, τα καρύδια, το μπέικον και τη σος πόρτο, φρόντισε να πάει σε όλα τα λαχανικά και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ