Για να είναι η σαλάτα αντάξια ενός κυριώς πιάτου, πρέπει να έχει πρωτεΐνη (δηλαδή κοτόπουλο) και διάφορα λαχανικά που θα σε χορτάσουν απολαυστικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2/3 φλιτζανιού μαγιονέζα
- 1/4 φλιτζανιού μουστάρδα
- Ξύσμα 2 λεμονιών
- 6 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 4 μισά από στήθος κοτόπουλου (χωρίς κόκαλο και πέτσα) (το καθένα περίπου 170 γραμμάρια)
- Λίγο ηλιέλαιο για άλειμμα
- 100 γρ. σαλάμι σε χοντρές φέτες (περίπου 1 εκατοστού)
- 1 μαρούλι λόλα
- 1 αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο σε φεγγαράκια
- 1 μικρό αγγουράκι σε λεπτές φέτες (με τη φλούδα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε καλά τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το ξύσμα, το χυμό και το λάδι σε μεγάλο μπολ. Αλατοπιπέρωσε. Φύλαξε μισό φλιτζάνι στην άκρη.
- Βούτα το κοτόπουλο μέσα στη μαγιονέζα και περίστρεψέ το στο μπολ να καλυφθεί καλά. Άφησέ το να μαριναριστεί 20′ λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προετοίμασε το γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία. Άλειψε τη σχάρα σου ή το ταψί σου με λίγο ηλιέλαιο. Βάλε το κοτόπουλο πάνω και ψήσε περίπου 10′ με 12′ λεπτά. Άφησέ το να κρυώσει 5′ λεπτά, πριν κόψεις σε λεπτές φέτες.
- Ψήσε το σαλάμι να πάρει λίγο χρώμα, περίπου 1′-2′ λεπτά από κάθε πλευρά.
- Χώρισε το μαρούλι (που έχεις πλύνει και στραγγίσει καλά) σε 4 πιάτα. Βάλε από πάνω το κοτόπουλο, το σαλάμι, το αβοκάντο και το αγγουράκι.
- Αλατοπιπέρωσε και ρίξε λίγη από τη μαγιονέζα που φύλαξες.
- Σερβίρεται αμέσως.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ