Σαλάτα με ψητό κοτόπουλο, σαλάμι και αβοκάντο

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Για να είναι η σαλάτα αντάξια ενός κυριώς πιάτου, πρέπει να έχει πρωτεΐνη (δηλαδή κοτόπουλο) και διάφορα λαχανικά που θα σε χορτάσουν απολαυστικά.

Συστατικά

  • 2/3 φλιτζανιού μαγιονέζα
  • 1/4 φλιτζανιού μουστάρδα
  • Ξύσμα 2 λεμονιών
  • 6 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 μισά από στήθος κοτόπουλου (χωρίς κόκαλο και πέτσα) (το καθένα περίπου 170 γραμμάρια)
  • Λίγο ηλιέλαιο για άλειμμα
  • 100 γρ. σαλάμι σε χοντρές φέτες (περίπου 1 εκατοστού)
  • 1 μαρούλι λόλα
  • 1 αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο σε φεγγαράκια
  • 1 μικρό αγγουράκι σε λεπτές φέτες (με τη φλούδα)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε καλά τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το ξύσμα, το χυμό και το λάδι σε μεγάλο μπολ. Αλατοπιπέρωσε. Φύλαξε μισό φλιτζάνι στην άκρη.
  • Βούτα το κοτόπουλο μέσα στη μαγιονέζα και περίστρεψέ το στο μπολ να καλυφθεί καλά. Άφησέ το να μαριναριστεί 20′ λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προετοίμασε το γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία. Άλειψε τη σχάρα σου ή το ταψί σου με λίγο ηλιέλαιο. Βάλε το κοτόπουλο πάνω και ψήσε περίπου 10′ με 12′ λεπτά. Άφησέ το να κρυώσει 5′ λεπτά, πριν κόψεις σε λεπτές φέτες.
  • Ψήσε το σαλάμι να πάρει λίγο χρώμα, περίπου 1′-2′ λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Χώρισε το μαρούλι (που έχεις πλύνει και στραγγίσει καλά) σε 4 πιάτα. Βάλε από πάνω το κοτόπουλο, το σαλάμι, το αβοκάντο και το αγγουράκι.
  • Αλατοπιπέρωσε και ρίξε λίγη από τη μαγιονέζα που φύλαξες.
  • Σερβίρεται αμέσως.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164