Σαλάτα με ρόκα και μοσχαρίσια μπριζόλα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Χορταστική σαλάτα με ρόκα, ντομάτα και ψητό μοσχάρι

Συστατικά

Για τη vinaigrette:

  • 1/2 φλ. λάδι
  • 1/4 φλ. ξύδι
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι

Για τη σαλάτα:

  • 1 ψωμί φόρμας
  • 1/2 μεσαίο κρεμμύδι
  • 350 gr λάπα μοσχαρίσια
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 kg ντομάτες
  • 1 αγγούρι
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1/2 φλ. φλοίδες παρμεζάνας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά της vinaigrette μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Κόψε το ψωμί σε κύβους και τοποθέτησε τα κομμάτια σε ένα ταψί και ψήσε για 20 με 25 λεπτά.
  • Κόψε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και ανακάτεψέ το με δύο κουταλιές από το dressing.
  • Ζέστανε ένα πυρίμαχο τηγάνι σε ψηλή φωτιά μέχρι να “καπνίσει”.
  • Αλατοπιπέρωσε πολύ καλά το κρέας και τοποθέτησέ το στο τηγάνι να ψηθεί για περίπου 10 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Βάλε το κρέας σε μια ξύλινη επιφάνεια και μόλις περάσουν 10 λεπτά, κόψε σε λεπτές φέτες.
  • Κόψε τις ντομάτες και το αγγούρι σε μπουκιές και πρόσθεσέ τα στο μπολ με το κρεμμύδι.
  • Πρόσθεσε τη ρόκα, το φρυγανισμένο ψωμί και μισό φλιτζάνι από τη vinaigrette και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
  • Πρόσθεσε και το λεπτοκομμένο κρέας και τις φλοίδες παρμεζάνας στη σαλάτα και ανακάτεψε.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164