Τραγανή σαλάτα με μανιτάρια και ένα νόστιμο ντρέσινγκ με λεμόνι και ελαιόλαδο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 340 γραμ. Ψιλοκομμένα φρέσκα μανιτάρια
- 170 γραμ. Φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι, ψιλοκομμένα
- 6 κλαράκια σέλερι
- 7 κ.σούπας χυμό λεμονιού
- 3 κ.σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 6 κ.σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 200 γραμμ μαρούλι σαλάτα και λόλα
- 170 γραμμ παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε καλά τα μανιτάρια και βάλτα σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά.
- Ψιλόκοψε το σέλερι, βάλτο σε μπολ, σκέπασέ το με διαφανή μεμβράνη και βάλτο στο ψυγείο.
- Ανακάτεψε το χυμό λεμόνι με το κρεμμύδι. Άφησέ το στην άκρη τουλάχιστον 15 λεπτά. Μετά ρίξε μέσα το λάδι, αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε καλά.
- Ανακάτεψε τα μανιτάρια με το σέλερι και ρίξε το ντρέσινγκ. Ανακάτεψε απαλά. Άφησε 10 λεπτά στην άκρη.
- Χώρισε το μαρούλι σε μερίδες και σε κάθε μερίδα βάλε μερικά μανιτάρια και φλούδες από παρμεζάνα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ