Τραγανή σαλάτα με μανιτάρια και ένα νόστιμο ντρέσινγκ με λεμόνι και ελαιόλαδο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 340 γραμ. Ψιλοκομμένα φρέσκα μανιτάρια
- 170 γραμ. Φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι, ψιλοκομμένα
- 6 κλαράκια σέλερι
- 7 κ.σούπας χυμό λεμονιού
- 3 κ.σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 6 κ.σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 200 γραμμ μαρούλι σαλάτα και λόλα
- 170 γραμμ παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε καλά τα μανιτάρια και βάλτα σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά.
- Ψιλόκοψε το σέλερι, βάλτο σε μπολ, σκέπασέ το με διαφανή μεμβράνη και βάλτο στο ψυγείο.
- Ανακάτεψε το χυμό λεμόνι με το κρεμμύδι. Άφησέ το στην άκρη τουλάχιστον 15 λεπτά. Μετά ρίξε μέσα το λάδι, αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε καλά.
- Ανακάτεψε τα μανιτάρια με το σέλερι και ρίξε το ντρέσινγκ. Ανακάτεψε απαλά. Άφησε 10 λεπτά στην άκρη.
- Χώρισε το μαρούλι σε μερίδες και σε κάθε μερίδα βάλε μερικά μανιτάρια και φλούδες από παρμεζάνα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ