Σαλάτα με σολομό και σπαράγγια

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τα σπαράγγια είναι ίσως το πιο gourmet λαχανικό! Κάτι σαν το χαβιάρι μεταξύ των θαλασσινών. Συνδύασέ τα με κομμάτια σολομού και πράσινα λαχανικά.

Συστατικά

  • ¾ του φλιτζανιού πράσινο κολοκυθάκι σε φέτες
  • ¾ του φλιτζανιού αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
  • ½ του φλιτζανιού κίτρινη πιπεριά
  • 1/3 του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες
  • 1 κ.σ κάπαρη
  • ½ φλιτζάνι ολόκληρα φύλλα κόλιαντρο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό
  • 5 μεγάλα σπαράγγια κομμένα στην μέση (οριζόντια)
  • 1 φιλέτο καπνιστό σολομό
  • ¼ του φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ μουστάρδα Dijon
  • Aλάτι και πιπέρι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Ξίσμα από μισό λεμόνι
  • ¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα κολοκυθάκια, τη κίτρινη πιπεριά και τις λιαστές ντομάτες
  • Σε άλλο μπολ ανακάτεψε το ξίδι, τη μουστάρδα, τα κρεμμυδάκια, το κίσμα λεμονιού και αλατοπίπερο
  • Συμπλήρωσε σιγά, σιγά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς
  • Ράντισε με αυτό τα λαχανικά σου και ανακάτεψε καλά
  • Κόψε το φιλέτο του σολομού σε μικρά κομμάτια και πρόσθεσε στη σαλάτα

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164