Σαλάτα με σπαράγγια, αυγό και φασόλια

30' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι το λαχανικό της άνοιξης χωρίς καμιά αμφιβολία. Τρυφερό και ιδιαίτερο μας αρέσει να το δοκιμάζουμε σε διάφορες συνταγές. Για δες κι αυτή τη σαλάτα;

Συστατικά

  • 2 μεγάλα αυγά
  • 250 γρ. σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 5 εκ.
  • 1 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά
  • 10-15 αμύγδαλα
  • 8 φύλλα μαρουλιού χοντροκομμένα
  • 1 μικρό κολοκυθάκι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα αυγά να βράσουν μέχρι να σφίξουν. Στράγγισέ τα, κρύωσέ τα με κρύο νερό και καθάρισέ τα προσεκτικά.
  • Σε κατσαρόλα βάλε νερό να βράσει και ρίξε τα σπαράγγια με μισό κουταλάκι αλάτι. Μαγείρεψε ίσα, ίσα να μαλακώσουν τα σπαράγγια διατηρώντας το χρώμα τους, περίπου 2 λεπτά. Πέρασε τα σπαράγγια κάτω από κρύο νερό αμέσως αφού τα σουρώσεις.
  • Σε σαλατιέρα ανακάτεψε το λάδι, το ξύδι, την παρμεζάνα, το μαϊντανό, το ξύσμα, αλάτι και το υπόλοιπο αλάτι. Κόψε τα αυγά και ρίξτα στο μείγμα. Πρόσθεσε τα φασόλια, το κολοκυθάκι κομμένω σε λεπτές λωρίδες, το κρεμμύδι και τα σπαράγγια.
  • Βάλε σε κάθε πιάτο λίγο μαρούλι και σέρβιρε από πάνω σε κάθε πιάτο το μείγμα με τα σπαράγγια και πασπάλισε με τα αμύγδαλα

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164