Σαλάτα με “σπασμένο” αγγούρι και γιαούρτι

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Λαχταριστή και δροσιστική σαλάτα με άρωμα άνοιξης

Συστατικά

  • 1 μικρό σκόρδο
  • 2 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • 1/2 φλ. γιαούρτι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 100 gr αγγούρι
  • 100 gr ραπανάκια
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε σε ένα μπολ το σκόρδο λιωμένο με το χυμό λεμονιού και άφησέ τα να αρωματιστούν για μερικά λεπτά.
  • Συνδύασε το γιαούρτι με το λάδι και τη ζάχαρη, αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε καλά.
  • Ρίξε το μείγμα με το σκόρδο στο γιαούρτι και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Με έναν πλάστη ή με τη χειρολαβή ενός μεγάλου μαχαιριού “χτύπησε” με προσοχή τα αγγούρια και τα ραπανάκια, ώστε να σπάσουν σε ακανόνιστα κομμάτια, χωρίς όμως να διαλυθούν.
  • Ανακάτεψε τα “σπασμένα” λαχανικά με τη σάλτσα γιαουρτιού και πρόσθεσέ τους αλάτι και πιπέρι.
  • Βάλε τη σαλάτα στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη για τουλάχιστον δύο ώρες, ώστε να ανακατευτούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164