Λαχταριστή και δροσιστική σαλάτα με άρωμα άνοιξης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μικρό σκόρδο
- 2 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
- 1/2 φλ. γιαούρτι
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 100 gr αγγούρι
- 100 gr ραπανάκια
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε σε ένα μπολ το σκόρδο λιωμένο με το χυμό λεμονιού και άφησέ τα να αρωματιστούν για μερικά λεπτά.
- Συνδύασε το γιαούρτι με το λάδι και τη ζάχαρη, αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε καλά.
- Ρίξε το μείγμα με το σκόρδο στο γιαούρτι και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Με έναν πλάστη ή με τη χειρολαβή ενός μεγάλου μαχαιριού “χτύπησε” με προσοχή τα αγγούρια και τα ραπανάκια, ώστε να σπάσουν σε ακανόνιστα κομμάτια, χωρίς όμως να διαλυθούν.
- Ανακάτεψε τα “σπασμένα” λαχανικά με τη σάλτσα γιαουρτιού και πρόσθεσέ τους αλάτι και πιπέρι.
- Βάλε τη σαλάτα στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη για τουλάχιστον δύο ώρες, ώστε να ανακατευτούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ