Αυτή η σαλάτα γίνεται και με σπανάκι αλλά και με μαρούλι! Το παν είναι να διαλέξεις ένα καλό σαλάμι και να απολαύσεις την υπέροχη σος!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 120 γραμμ. σαλάμι σε φέτες
- 2 κ.σούπας ξύδι
- 1 κ.σούπας μουστάρδα
- 1 κ.σούπας μέλι
- μισό κρεμμύδι σε ροδέλες
- 2 ματσάκια τρυφερό σπανάκι (2 φλυτζάνια) χωρίς τα κοτσάνια ή ένα μικρό μαρούλι
- 4 βραστά αυγά (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε 1 κ.σούπας από το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Κόψε τις φέτες από το σαλάμι στη μέση και ρίξε τες στο τηγάνι ανακατεύοντας να ροδίσει για 2-3 λεπτά.
- Βγάλε το σαλάμι σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας να στραγγίσει.
- Ρίξε στο τηγάνι το ξύδι, τη μουστάρδα, το μέλι και το υπόλοιπο λάδι μαζί με μια πρέζα αλάτι και μία πιπέρι και ανακάτεψε.
- Ρίξε το κρεμμύδι και ανακάτεψε να μαλακώσει, περίπου 3-4 λεπτά.
- Ρίξε το τηγάνι το σαλάμι και βγάλε από τη φωτιά.
- Χώρισε το σπανάκι σε 4 πιάτα και βάλε από πάνω ίσες μερίδες από το σαλάμι. Αν χρησιμοποιήσεις μαρούλι κόψε το σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι και μοίρασε σε 4 πιάτα.
- Σέρβιρε με ένα αυγό κομμένο σε ροδέλες σε κάθε πιάτο.
Tip
Εάν σου αρέσει η έντονη γεύση του κρεμμυδιού μην το σωτάρεις στο τηγάνι και βάλε το ωμό στη σαλάτα σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ