Αν κάθε φορά που ετοιμάζεις μια σαλάτα σκέφτεσαι ότι γρήγορα θα πεινάς και πάλι, δοκίμασε αυτή τη συνταγή. “Στέκεται” άνετα ως κύριο πιάτο ενώ η μοναδική γεύση της σος γιαουρτιού θα γαργαλίσει ευχάριστα τον ουρανίσκο σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό χοιρινές μπριζόλες χωρίς τα κόκκαλα
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
- ¾ του φλιτζανιού γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτ της σούπας χυμό λεμόνι
- 2 κουτ της σούπας μαγιονέζα
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 μαρούλι
- 1 πιπεριά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αλατοπιπέρωσε τις μπριζόλες και άλειψε την με ελαιόλαδο
- Ψήσε στο γκριλ (ή στα κάρβουνα) όσο επιθυμείς. Άσε τις μπριζόλες 3-4 λεπτά
- Κόψε τα κομμάτια κρέατος σε λεπτές φέτες
- Εν τω μεταξύ, ανακάτεψε τα υπόλοιπα συστατικά, εκτός από το μαρούλι και την πιπεριά, σε ένα μίξερ, μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή
- Θα επιτύχεις την επιθυμητή ρευστότητα προσθέτοντας χυμό λεμόνι ή μαγιονέζα
- Κόψε το μαρούλι και την πιπεριά και βάλτα σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Πρόσθεσε τα κομματάκι μπριζόλας και περίχυσε με την σάλτσα γιαουρτιού
Tip
Επέλεξε καθαρό κρέας για να αποφύγεις τα περιττά λιπαρά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ