Πλούσια σαλάτα με ψητό χταπόδι, ρόκα και αβοκάντο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 χταπόδι (περίπου 1 kg)
- ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
- χυμός και ξύσμα από δύο lime
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 20 ντοματίνια
- 100 gr ρόκα
- 1 κ. σούπας μουστάρδα
- 2 κ. σούπας κόλιανδρος
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο και τσιγάρισε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δενδρολίβανο και το ξύσμα ενός lime.
- Πρόσθεσε το χταπόδι ολόκληρο, το κρασί και το χυμό ενός lime και άσε να βράσει σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι για μία ώρα.
- Μόλις ετοιμαστεί το χταπόδι και είναι τρυφερό, κόψε σε κομμάτια, αλατοπιπέρωσέ το και άλειψέ το με λάδι.
- Βάλε τα κομμάτια να ψηθούν σε μια γκριλιέρα για πέντε με έξι λεπτά, μέχρι να “καραμελώσουν”.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αβοκάντο με τα ντοματίνια, τη ρόκα και το χταπόδι και αλάτισε καλά.
- Σε ένα δεύτερο μπολ ανακάτεψε μαζί το χυμό και το ξύσμα lime που έμειναν, τη μουστάρδα και τον κόλιανδρο.
- Τέλος, ρίξε τη vinaigrette πάνω από τη σαλάτα, ανακάτεψε όλα τα υλικά καλά και πασπάλισε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ