Πλούσια σαλάτα με ψητό χταπόδι, ρόκα και αβοκάντο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 χταπόδι (περίπου 1 kg)
- ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
- χυμός και ξύσμα από δύο lime
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 20 ντοματίνια
- 100 gr ρόκα
- 1 κ. σούπας μουστάρδα
- 2 κ. σούπας κόλιανδρος
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο και τσιγάρισε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δενδρολίβανο και το ξύσμα ενός lime.
- Πρόσθεσε το χταπόδι ολόκληρο, το κρασί και το χυμό ενός lime και άσε να βράσει σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι για μία ώρα.
- Μόλις ετοιμαστεί το χταπόδι και είναι τρυφερό, κόψε σε κομμάτια, αλατοπιπέρωσέ το και άλειψέ το με λάδι.
- Βάλε τα κομμάτια να ψηθούν σε μια γκριλιέρα για πέντε με έξι λεπτά, μέχρι να “καραμελώσουν”.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αβοκάντο με τα ντοματίνια, τη ρόκα και το χταπόδι και αλάτισε καλά.
- Σε ένα δεύτερο μπολ ανακάτεψε μαζί το χυμό και το ξύσμα lime που έμειναν, τη μουστάρδα και τον κόλιανδρο.
- Τέλος, ρίξε τη vinaigrette πάνω από τη σαλάτα, ανακάτεψε όλα τα υλικά καλά και πασπάλισε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ