Χορταστική και λαχταριστή σαλάτα νισουάζ με τραγανά φασολάκια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για την βινεγκρέτ:
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. ξύδι
- 1/4 φλ. μηλίτης
- 2 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1/4 κ. γλυκού σκόνη μουστάρδας
- 1/4 κ. γλυκού λεμονοπίπερο
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σαλάτα:
- 500 gr πατάτες
- αλάτι, πιπέρι
- 250 gr φασολάκια
- 3 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 3 κονσέρβες τόνου σουρωμένες από το λάδι
- 3 φλ. μαρούλι
- 4 μεγάλα αυγά βραστά
- 2 ώριμες ντομάτες στα τέσσερα
- ελιές
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στο μπλέντερ χτύπησε το λάδι με το ξύδι, τον μηλίτη, τη μουστάρδα και το σκόρδο μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
- Πρόσθεσε τη σκόνη μουστάρδας, το λεμονοπίπερο και αλατοπίπερο και ξαναχτύπησε τα υλικά.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τις πατάτες, σούρωσέ τες και άφησέ τες να κρυώσουν.
- Ξαναβάλε την κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και βράσε τα φασολάκια για τέσσερα λεπτά.
- Κόψε τις πατάτες σε κύβους και ρίξ’ τες σε ένα μεγάλο μπολ με δύο κουταλιές βούτυρο και αλατοπίπερο, ανακατεύοντας καλά.
- Ανακάτεψε και τα βρασμένα φασολάκια με μία κουταλιά βούτυρο και αλατοπίπερο.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον σουρωμένο τόνο με τέσσερις κουταλιές από τη βινεγκρέτ και αλατοπίπερο.
- Σε μια πιατέλα τοποθέτησε το μαρούλι και από πάνω βάλε τις πατάτες, τα φασολάκια, τα αυγά, τις ντομάτες, τον τόνο και τις ελιές.
- Σέρβιρε με τη βινεγκρέτ σε ένα μπολάκι για να προσθέτεις όσο θέλεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ