Διάλεξε τρυφερά πατζάρια και ζουμερά πορτοκάλια για μια σαλάτα που ίσως δεν είχες σκεφτεί… Ο συνδυασμός με παραξένεψε, είναι όμως απόλυτα ταιριαστός και κυρίως μέσα στο πνεύμα της εποχής!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 μέτρια πατζάρια μαζί με τα φύλλα τους
- 2 μεγάλα πορτοκάλια
- 1 μικρό κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτά κομματάκια
- 3-4 κ.σ. κόκκινο ξίδι
- 5-6 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1/2 κ.γ. ξίσμα πορτοκαλιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούνο σου στους 200oC και καθάρισε τα πατζάρια από τα πράσινα φύλλα (μην πετάξεις τα φύλλα). Τύλιξε ένα ένα τους βολβούς σε αλουμινόχαρτο και βάλε στη σχάρα του φούρνου
- Ψήσε ώσπου να μαλακώσουν. Θα χρειαστεί αρκετή ώρα – περίπου 1 και μισή για να είναι γλυκά και μαλακά. Κόψε κάθε πατζάρι σε φετούλες (όπως του πορτοκαλιού)
- Όσο ψήνονται τα παντζάρια εσύ ετοίμασε τα πράσινα φύλλα. Βάλε σε νερό που βράζει να μαλακώσουν για 2 λεπτά. Στράγγιξε και άφησε να κρυώσουν. Στίψε να φύγουν τα πολλά υγρά τους
- Καθάρισε τα πορτοκάλια (μην ξεχάσεις να ξύσεις ένα για να πάρεις το ξίσμα). Άνοιξε τα πορτοκάλια σε φετούλες
- Πρόσθεσε τις φετούλες μαζί με τα πατζάρια, τα πράσινα φύλλα και το κρεμμύδι σε ένα μπολ
- Ανακάτεψε καλά το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το ξίδι με το ξίσμα σε ένα μπολ και περίχυσε με αυτό τη σαλάτα σου
- Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε σε τη σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ