Είναι ένα γεύμα ιδανικό για τις ζεστές ημέρες που έρχονται. Ελαφρύ, θρεπτικό, δροσερό και υγιεινό. Μια σαλάτα που θα καλύψει ακόμη και τις ανάγκες σου για κύριο γεύμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4 φέτες ψωμί
- 1 μικρό ξερό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.σ ξίδι
- 1 μεγάλο ματσάκι ρόκα, πλυμένη και στραγγισμένη καλά
- 1/3 του φλιτζανιού ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσι
- 250 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε 2 κ.σ ελαιόλαδο σε ένα μέτριο αντικολλητικό σκεύος και βάλε το ψωμί να ψηθεί, γυρίζοντας από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα
- Κατέβασε τις φέτες και άσε τις να κρυώσουν
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το κρεμμυδάκι, το αλλάτι και το πιπέρι και το ξίδι. Συμπλήρωσε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και ανακάτεψε
- Κόψε την ρόκα σε χοντρά κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ και περίχυσέ τη με το μείγμα λαδιού-ξιδιού. Ανακάτεψε με τα χέρια να νοτίσει παντού
- Πρόσθεσε τις ελιές, τα ψημμένα ψωμάκια κομμένα σε κυβάκια και τις φέτες τη μοτσαρέλα και σέρβιρε
Tip
Δοκίμασε κόκκινο ξίδι από κρασί. Ακόμη και το μπαλσάμικο κάνει
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ