Φρέσκο σπανάκι, σόγια και σουσάμι θα γίνουν μια σαλάτα που όλοι θα αναρωτιούνται από που αντλεί όλο αυτό το άρωμα και τη γεύση. Απλή ιδέα, υπέροχο αποτέλεσμα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 750 γρ. φρέσκο σπανάκι πλυμμένο
- 3 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. σόγια σος
- 1/2 κ.γ. ξίδι ρυζιού
- 1/2 κ.γ. σκούρο σησαμέλαιο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει. Την ίδια ώρα γέμισε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό
- Βούτηξε το σπανάκι σε νερό που κοχλάζει για 10-20 δευτερόλεπτα και αμέσως μετάφερε με μια τσιμπίδα στο παγωμένο νερό
- Στράγγιξε το σπανάκι και κόψε με ένα μαχαίρι σαν να κόβεις χόρτα
- Για να ντύσεις τη σαλάτα – κοινώς για το dressing – καβούρδισε το σουσάμι σε ένα μικρό τηγανάκι, ταρακουνόντας το τηγάνι συνεχόμενα να πάρουν χρώμα και να βγάλουν μυρωδιά
- Πάρε δύο γεμάτες κουταλιές από το σουσάμι και λιώσε σε ένα γουδί ίσα να σπάσουν οι σπόροι, αφού κρυώσουν ελαφρά. Κράτησε το υπόλοιπο σουσάμι για το σερβίρισμα
- Ανάμειξε τη σόγια και τη ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Πρόσθεσε το ξίδι και στη συνέχεια και το σπασμένο σουσάμι
- Βάλε το σπανάκι σου σε μια σαλατιέρα και περίχυσε με το dressing ανακατεύοντας απαλά να πάει παντού
- Σέρβιρε με το σησαμέλαιο και το υπόλοιπο σουσάμι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ