Σαλάτα ζυμαρικών με κολοκύθα και blue cheese

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η ήπια γεύση των μακαρονιών αποκτάει νόημα με τη πορτοκαλί κολοκύθα και το ιδιαίτερο blue cheese. Δοκίμασε αυτόν τον ανατρεπτικό συνδυασμό και απόλαυσέ τον με φίλους.
Θερμίδες: 300/ μερίδα

 

Συστατικά

  • 4 φλ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 2 1/2 κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
  • Σπρέι μαγειρέματος
  • 250γρ. ζυμαρικά
  • 1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας σκόρδο λιωμένο
  • 1 φλ. γάλα χαμηλό σε λιπαρά
  • 1 κ. γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλους κρόκους αβγών
  • 1/2 φλ. blue cheese θρυμματισμένο
  • 3 κ. σούπας καρύδια ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 220°C.
  • Βάλε σε ένα τηγάνι φούρνου τη κολοκύθα, 1 1/2 κ. γλυκού λάδι, 1/4 κ. γλυκού αλάτι και 1/4 κ. γλυκού πιπέρι.
  • Ψέκσασέ τα με το σπρέι μαγειρέματος και μαγείρεψέ τα για 24 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Θα χρειαστεί να τα ανακατέψεις μια φορά.
  • Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Στράγγιξέ τα και διατηρησέ τα ζεστά.
  • Ζέστανε ένα μέτριο τηγάνι σε μάτι σε δυνατή φωτιά.
  • Πρόσθεσε 1 κ. γλυκού λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Σόταρε για 3 λεπτά.
  • Μείωσε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και πρόσθεσε το 1/2 φλ. γάλα, 1/4 κ. γλυκού αλάτι και 1/4 κ. γλυκού πιπέρι.
  • Πρόσθεσε σε ένα μπολ το υπόλοιπο γάλα, το αλεύρι, τους κρόκους και ανακάτεψε με ένα σύρμα.
  • Σιγά – σιγά πρόσθεσε αυτό το μείγμα μέσα στο τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Μαγείρεψε για 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
  • Τοποθέτησε σε ένα μεγάλο μπολ τη κολοκύθα, τα ζυμαρικά και το μείγμα και ανακάτεψε απαλά.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164