Μια συνταγή με ελληνικές ρίζες. Τα πολλά λαχανικά είναι το χαρακτηριστικό της και το παρθένο ελαιόλαδο δίνει έντονη γεύση.
Θερμίδες: 147/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1/2 πιπεριά κίτρινη
- 180γρ. ζυμαρικά
- 100γρ. φασολάκια καθαρισμένα
- 1 1/2 φλ. τοματίνια κομμένα στα 4
- 1/2 φλ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
- 50γρ. μοτσαρέλα θρυμματισμένη
- 4 ελιές κομμένες
- σπρέι μαγειρέματος
- 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 2 1/2 κ. σούπας ξίδι βαλσάμικο λευκό
- 1 κ. σούπας νερό
- 1 κ. σούπας μουστάρδα dijon
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο σε δυνατό γκριλ.
- Καθάρισε τις πιπεριές και κόψ’ τες στη μέση.
- Τοποθέτησέ τες σε ένα αντικολλητικό χαρτί και ψήσ’ τες για 15 λεπτά.
- Βάλε τις πιπεριές μέσα σε μια σακούλα για τρόφιμα που κλείνει και άφησέ τες για 10 λεπτά.
- Ξεφλούδισέ τες και τοποθέτησέ τες σε ένα μπολ.
- Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Πρόσθεσε τα φασολάκια τα τελευταία 3 λεπτά του μαγειρέματος.
- Στράγγιξέ τα και πρόσθεσε μέσα τα τοματίνια, το βασιλικό, τη μοτσαρέλα, τις ελιές, και τις πιπεριές.
- Τοποθέτησε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίξε το σπρέι μαγειρέματος.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και το κρεμμύδι και μαγείρεψε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Τοποθέτησέ το σε ένα μούλτι μαζί με το ξύδι, το νερό, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίξε το dressing πάνω από τα μακαρόνια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ