Μία σαλάτα που θα φέρει την Άνοιξη στο πιάτο σου και θα δροσίσει τον ουρανίσκο σου χάρη στον ηδονικό συνδυασμό αγγουριού και φρέσκων ραπανακίων.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κουτ. της σούπας λευκό ξύδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 200 γρ. μαρούλι
- 1 μεγάλο αγγουράκι, κομμένο στη μέση κατά μήκος
- 300 γρ. ραπανάκια, φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
- 1 μικρό ματσάκι, φύλλα κόλιαντρο
- 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- Σησαμέλαιο (για το σερβίρισμα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, κόβεις τα κρεμμύδια σε μερίδες και πλένεις το μαρούλι.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το ξύδι, τη ζάχαρη και το σησαμέλαιο. Προσθέτεις και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύεις.
- Καθαρίζεις το αγγούρι, αφαιρείς όσους περισσότερους από τους σπόρους του αγγουριού μπορείς και στη συνέχεια το κόβεις σε ροδέλες.
- Ρίχνεις τα κομμένα ραπανάκια ραπανάκια στο μπολ με το ξύδι και ανακατεύεις πολύ καλά.
- Προσθέτεις όλα τα υλικά σου σε μία σαλατιέρα, περιχύνεις με λίγο ελαιόλαδο και απολαμβάνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ