Συνταγή για ανοιξιάτικη σαλάτα με γλυκοπατάτες και dressing από ταχίνι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αυτή η σαλάτα μπορεί εύκολα να γίνει το σημερινό σου κυρίως! Οι γλυκοπατάτες παντρεύονται τα πράσινα λαχανικά και ερωτεύονται με το δροσιστικό dressing από ταχίνι. 

Συστατικά

  • 2 μεσαίες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες
  • 3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 φλιτζάνια kale, κομμένο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουτ. της σούπας ginger
  • 1/2 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • αλάτι και πιπέρι
  • (για τη σος από ταχίνι): 1/4 του φλιτζανιού ταχίνι
  • χυμός ενός λεμονιού
  • 2 κουτ. της σούπας νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 του φλιτζανιού μαϊντανός, λιωμένος
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πάπρικα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το ταχίνι με το χυμό λεμονιού, το νερό, το σκόρδο, το μαϊντανό, την πάπρικα και αλατοπίπερο. Χτυπάς απαλά και έτοιμη η σος.
  • Καθαρίζεις τις γλυκοπατάτες σου, κόβεις σε μερίδες και μεταφέρεις σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ψήνεις στους 180 βαθμούς C για 15-20 λεπτά.
  • Σε μία κατσαρόλα, σοτάρεις το kale και το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθούν. Χαμηλώνεις σε μέτρια φωτιά και προσθέτεις το σκόρδο, την κανέλα, το ginger, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Προσθέτεις τις ψημένες γλυκοπατάτες και αφήνεις για 5 λεπτά.
  • Σερβίρεις σε ένα μπολ και συνοδεύεις με το dressing από ταχίνι.

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164