Συνταγή για ανοιξιάτικη σαλάτα με γλυκοπατάτες και dressing από ταχίνι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αυτή η σαλάτα μπορεί εύκολα να γίνει το σημερινό σου κυρίως! Οι γλυκοπατάτες παντρεύονται τα πράσινα λαχανικά και ερωτεύονται με το δροσιστικό dressing από ταχίνι. 

Συστατικά

  • 2 μεσαίες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες
  • 3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 φλιτζάνια kale, κομμένο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουτ. της σούπας ginger
  • 1/2 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • αλάτι και πιπέρι
  • (για τη σος από ταχίνι): 1/4 του φλιτζανιού ταχίνι
  • χυμός ενός λεμονιού
  • 2 κουτ. της σούπας νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 του φλιτζανιού μαϊντανός, λιωμένος
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πάπρικα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το ταχίνι με το χυμό λεμονιού, το νερό, το σκόρδο, το μαϊντανό, την πάπρικα και αλατοπίπερο. Χτυπάς απαλά και έτοιμη η σος.
  • Καθαρίζεις τις γλυκοπατάτες σου, κόβεις σε μερίδες και μεταφέρεις σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ψήνεις στους 180 βαθμούς C για 15-20 λεπτά.
  • Σε μία κατσαρόλα, σοτάρεις το kale και το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθούν. Χαμηλώνεις σε μέτρια φωτιά και προσθέτεις το σκόρδο, την κανέλα, το ginger, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Προσθέτεις τις ψημένες γλυκοπατάτες και αφήνεις για 5 λεπτά.
  • Σερβίρεις σε ένα μπολ και συνοδεύεις με το dressing από ταχίνι.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164