Η πατατοσαλάτα είναι η καλύτερη ιδέα τόσο για ορεκτικό πιάτο όσο και κυρίως.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό πατάτες
- 5 αυγά
- 4 λωρίδες μπέικον
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κούπα μαγιονέζα
- σέλινο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράζεις τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό για 20 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
- Τις σουρώνεις και τις αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν
- Σε μία δεύτερη κατσαρόλα βράζεις τα αυγά για 10 περίπου λεπτά και στη συνέχεια τα βάζεις σε ένα μπολ με κρύο νερό
- Ξεφλούδισε τα αυγά και 3 από αυτά τα βάζεις σε ένα μπολ μαζί με τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το σέλινο, το αλάτι και το πιπέρι
- Τα ανακατεύεις καλά με ένα πιρούνι και στη συνέχεις τα λιώνεις
- Βάζεις το μπέικον στον φούρνο μικροκυμάτων για 4 λεπτά
- Κόβεις τις δυο λωρίδες και τις προσθέτεις στο μείγμα με τα αυγά και την μαγιονέζα
- Καθαρίζεις τις πατάτες, τις κόβεις και τις ρίχνεις στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά
- Ανακατεύεις καλά, κόβεις στη μέση τα δύο αυγά και τα τοποθετείς πάνω στη σαλάτα μαζί με το μπέικον και το μαϊντανό.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ