Η σαλάτα στο γιορτινό τραπέζι εκτός από νόστιμη και θρεπτική δείχνει τέλεια χάρη στο πορτοκάλι και το ρόδι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 παντζάρια κομμένα σε κύβους
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο πορτοκάλι κομμένα σε μικρά καρέ
- 1 ½ κούπα ωμά καρύδια
- 1/3 κούπας σιρόπι σφενδάμου
- ¼ κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 6-8 κούπες πράσινη σαλάτα
- 2 ρόδια καθαρισμένα
- 170 γραμμάρια φέτα ή ανθότυρο
- αλάτι
πιπέρι
Υλικά για το ντρέσινγκ
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο
- ¼ κούπας ξύδι βαλσάμικο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Στρώνεις αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετείς τα κομμένα παντζάρια μαζί με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
- Τα ψήνεις για 30 περίπου λεπτά και τα αφήνεις στην άκρη
- Σε ένα δεύτερο ταψί με αντικολλητικό χαρτί βάζεις τα καρύδια, το σιρόπι σφενδάμου, το πιπέρι καγιέν και αλάτι
- Τα αφήνεις να ψηθούν για 20 περίπου λεπτά ενώ τα ανακατεύεις ενδιάμεσα
- Σε μια σαλατιέρα βάζεις τα λαχανικά, τα παντζάρια, τα ρόδια, τα καρύδια και το τυρί και τα ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα
- Ανακατεύεις σε ένα μικρό βάζο τα υλικά του ντρέσινγκ και το ρίχνεις πάνω από τη σαλάτα.
- Σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ