Μία δροσιστική σαλάτα γεμάτη από σίδηρο και θρεπτικά συστατικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια φακές, μαγειρεμένες
- 6 μεσαία καρότα, καθαρισμένα και κομμένα
- 1 1/2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
- 1/3 του φλιτζανιού σέλερι, ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. της σούπας κόλιαντρο
- 3 κουτ. της σούπας βασιλικός
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό, βράζεις τις φακές, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτεις λίγο αλατάκι.
- Στη συνέχεια, καθαρίζεις τα καρότα σε ένα μπολ και τα ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο.
- Απλώνεις τα καρότα σου σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 20 – 25 λεπτά.
- Παράλληλα, κόβεις τα υπόλοιπα υλικά σου σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα μπολ, τοποθετείς ως βάση τις φακές, από πάνω τα καρότα και το σελέρι. Ραντίζεις με τα υπόλοιπα συστατικά σου και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ