Μία δροσιστική σαλάτα γεμάτη από σίδηρο και θρεπτικά συστατικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια φακές, μαγειρεμένες
- 6 μεσαία καρότα, καθαρισμένα και κομμένα
- 1 1/2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
- 1/3 του φλιτζανιού σέλερι, ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. της σούπας κόλιαντρο
- 3 κουτ. της σούπας βασιλικός
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό, βράζεις τις φακές, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτεις λίγο αλατάκι.
- Στη συνέχεια, καθαρίζεις τα καρότα σε ένα μπολ και τα ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο.
- Απλώνεις τα καρότα σου σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 20 – 25 λεπτά.
- Παράλληλα, κόβεις τα υπόλοιπα υλικά σου σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα μπολ, τοποθετείς ως βάση τις φακές, από πάνω τα καρότα και το σελέρι. Ραντίζεις με τα υπόλοιπα συστατικά σου και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ