Μία δροσιστική σαλάτα με καλαμπόκι για να ξεκινήσεις την ημέρα σου σωστά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 μικρά καλαμπόκια (ή 3 μεγάλα)
- 4 μέτριες τομάτες, ώριμες
- 1/4 του φλιτζανιού φύλλα φρέσκου δυόσμου
- 1/4 φλιτζ. ανάμικτα φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό, μαϊντανό, φασκόμηλο, δεντρολίβανο)
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 75 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα πολύ νερό να βράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Βάλε μέσα τα καλαμπόκια που προηγουμένως έχεις καθαρίσει από τα φύλλα, τις κλωστές και έχεις κόψει το κοτσάνι τους και βράσε τα για 5 λεπτά.
- Σούρωσε και άφησέ τα να κρυώσουν.
- Κόψε τις τομάτες στα 4, αφαιρώντας τα σπόρια και τα πολλά ζουμιά τους. (Μπορείς να τα κρατήσεις σε βάζο για να τα κάνεις σάλτσα).
- Ψιλόκοψε τα κομμάτια και στέγνωσέ τα με χαρτί κουζίνας.
- Μόλις κρυώσει το καλαμπόκι, σήκωσε το καθένα όρθιο και με το μαχαίρι κόψε κάθετα τους σπόρους μέσα σε ένα μπολ.
- Ρίξε τις τομάτες και όλα τα μυρωδικά και ανακάτεψε μαζί με το λάδι.
- Πρόσθεσε το τυρί και ανακάτεψε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ