Μία χορταστική σαλάτα που μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε κυρίως γεύμα. Πλούσια σε πρωτεΐνη, ασβέστιο και θρεπτικά στοιχεία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4 φλ. αμύγδαλα
- 1/2 φλ. κινόα
- 4 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/8 κουτ. του γλυκού πιπέρι κόκκινο
- 1 κουτ. του γλυκού φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι, χοντρό
- 1 κολοκύθι κομμένο σε φέτες
- 1 σέλινο κομμένο σε κύβους
- 1/2 λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Ψήνεις τα αμύγδαλα για 7 λεπτά.
- Ξεπλένεις την κινόα με κρύο νερό και την στραγγίζεις πολύ καλά.
- Ανάβεις το μάτι σε μέτρια ένταση και τοποθετείς πάνω ένα τηγάνι.
- Προσθέτεις 2 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο, την πιπεριά, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και το πιπέρι. Μαγειρεύεις για 5 λεπτά.
- Προσθέτεις στο τηγάνι την κινόα, το θυμάρι, 1 φλ. νερό και το χοντρό αλάτι.
- Τα αφήνεις να πάρουν μια βράση, μειώνεις την ένταση και τα καλύπτεις για 7 λεπτά για να σιγοβράσουν.
- Προσθέτεις το κολοκύθι, το καλύπτεις ξανά και βράζεις για 5 – 8 λεπτά, μέχρι να γίνει τρυφερή η κινόα.
- Προσθέτεις το σέλινο και τα αμύγδαλα και ανακατεύεις για λίγο.
- Αφαιρείς από το μάτι και, πριν το σερβίρεις, προσθέτεις το λεμόνι, για γεύση.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ