Μία σαλάτα με φθινοπωρινό άρωμα και γεύση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1/3 του φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Χυμός ενός λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι ξηροί καρποί, ανάλατοι
- 100 γρ. σπανάκι
- 100 γρ. φέτα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Καθαρίζεις την κολοκύθα, την κόβεις σε μικρά κομμάτια και την απλώνεις σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Προσθέτεις σε διάφορα σημεία το σκόρδο και ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, αφαιρείς το σκόρδο και συνεχίζεις να ψήνεις για ακόμα 20 λεπτά.
- Παράλληλα, σε ένα μπλέντερ, λιώνεις το σκόρδο και σιγά – σιγά προσθέτεις το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ομογενοποιείς το μείγμα σου.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το σπανάκι, τη φέτα, την κολοκύθα και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύεις και περιχύνεις το dressing.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ