Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να συνδυάσεις τα αγαπημένα σου πράσινα λαχανικά με θαλασσινά και μούρα εποχής;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη σαλάτα: 230 γραμμάρια καπνιστό σολομό κομμένος σε χοντρά κομμάτια
- 1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσι κομμένο σε κύβους
- 4 φλιτζάνια σπανάκι
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκα μούρα (bluberries)
- 1/4 του φλιτζανιού φέτα χαμηλή σε λιπαρά ή blue cheese τριμμένο
- 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά)
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- Για τη βινεγκρέτ: 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
- 1 κουταλιά της σούπας σπόροι chia
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, καθαρίζεις πολύ καλά όλα σου τα υλικά.
- Σε ένα μπολάκι, προσθέτεις τα υλικά της βινεγκρέτ και ανακατεύεις με ένα κουτάλι προσεκτικά.
- Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ, προσθέτεις τα υλικά της σαλάτας, ακολουθώντας τον τύπο κοψίματος για κάθε υλικό, που βλέπεις στην παραπάνω στήλη.
- Ανακατεύεις, περιχύνεις την βινεγκρέτ και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ