Μία πεντανόστιμη και θρεπτική συνταγή για εσένα που νηστεύεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια φακές
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνι κινόα
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 αγγούρι
- 1 κουτ. της σούπας γλυκιά μουστάρδα
- 1 μαρούλι μικρό
- 2 ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα
- Φυτικό τυρί (αν το επιθυμείς)
- 2 κουτ. της σούπας ξύδι
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κλασσική κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τις φακές με τη δάφνη και το σκόρδο για περίπου 15 λεπτά.
- Σουρώνεις τις φακές και αφαιρείς τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο.
- Στην ίδια κατσαρόλα, αφού έχεις αφαιρέσει τις φακές, βράζεις την κινόα για 15 περίπου λεπτά.
- Αφήνεις την κινόα στην κατσαρόλα με κλειστό καπάκι για 5 λεπτά.
- Σουρώνεις την κινόα και τις βάζεις στο ίδιο πιάτο με τις φακές.
- Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολάκι αναμειγνύεις τη μουστάρδα, το ξύδι, το λάδι και το αλάτι.
- Χτυπάς μέχρι να δημιουργηθεί ένα νέο dressing.
- Ψιλοκόβεις το μαρούλι, το αγγούρι και τις ντομάτες.
- Σε ένα μπολ για σαλάτα, τοποθετείς το μαρούλι ως βάση και γεμίζεις με τις φακές, την κινόα και το αγγούρι. Περιχύνεις το dressing.
- Ανακατεύεις και σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ