Μία σαλάτα που μπορείς να απολαύσεις και ως κυρίως πιάτο. Ζεστή, χορταστική με την αντίθεση που δημιουργείται ανάμεσα στο χαλούμι και το καρότο να εξάπτει τον ουρανίσκο σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μεγάλα πορτοκάλια
- 1 1/2 κουτ. της σούπας γλυκιά μουστάρδα
- 1 1/2 κουτ. της σούπας μέλι
- 1 κουτ. της σούπας ξύδι βαλσάμικο
- 2 μεγάλα καρότα, καλά καθαρισμένα
- 225 γρ. χαλούμι σε φέτες
- 100 γρ. σπανάκι
- 100 γρ. ρόκα
- 3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο & λίγο ακόμη για το τηγάνισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, ξεφλουδίζεις προσεκτικά τα πορτοκάλια σου και στύβεις το ένα μέχρι να πάρεις το χυμό του χωρίς τα περιττά κουκούτσια.
- Μεταφέρεις το χυμό πορτοκαλιού σε ένα μπολ και προσθέτεις τη γλυκιά μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο και το βαλσάμικο. Ανακατεύεις με ένα πιρούνι και δημιουργείς το dressing σου.
- Στη συνέχεια, καθαρίζεις τα καρότα σου και με ένα μαχαίρι τα κόβεις σε ροδέλες.
- Σε ένα τηγάνι, σοτάρεις αρχικά το ελαιόλαδο και προσθέτεις στη συνέχεια τις φέτες χαλούμι, τις οποίες τηγανίζεις μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Σε ένα μπολ, τοποθετείς στη βάση τα πράσινα λαχανικά και τις φέτες πορτοκαλιού. Προσθέτεις από πάνω το ψητό χαλούμι και τις φέτες καρότου. Περιχύνεις με το dressing σου και μοιράζεις σε μερίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ