Πώς τα πηγαίνεις με τις ανατολίτικες γεύσεις; Αν σου αρέσει να πειραματίζεσαι, δοκίμασε αυτή τη διάσημη συνταγή που στα ταϋλανδέζικα αποκαλείται som tam! Για να έχει επιτυχία θα χρειαστεί να επισκεφτείς ένα μεγάλο super market ώστε να βρεις όλα όσα χρειάζεσαι. Συνδύασέ τη με άλλες ανατολίτικες συνταγές με ένα “κλικ” εδώ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μικρή πράσινη παπάγια
- 2 φλιτζάνια φύτρο φασολιού
- 1 με 2 τομάτες κομμένες σε φετούλες
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε σπιρτόξυλα
- ½ φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό
- ½ ματσάκι κόλιαντρο
- 1 κόκκινη, τσίλι πιπεριά ψιλοκομμένη (αφαίρεσε τα σποράκια)
- ½ φλιτζάνι μικρές γαριδούλες βρασμένες (προαιρετικά)
- Για το dressing: ½ κ.γ. πάστα γαρίδας (θα το βρεις στο ράφι με τα ασιατικά προϊόντα)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. σόγια σος
- 3 κ.σ. χυμό lime
- 1 κ.σ. μέλι
- Λίγες νιφάδες καυτερής πιπεριάς (όπως το μπούκοβο)
- Για το σερβίρισμα: ½ φλιτζάνι ψημένα φιστίκια
- Λίγη λευκή ζάχαρη
- Φετούλες Lime
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα φλιτζάνι. Φρόντισε η πάστα γαρίδας και το μέλι να λιώσουν καλά. Δοκίμασε και προσάρμοσε ανάλογα με τις γεύσεις σου τη γλύκα ή το πόσο καυτερή θέλεις να είναι.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι καθάρισε την παπάγια και κόψε στη μέση. Με ένα κουτάλι αφαίρεσε τα σποράκια. Με ένα μεγάλο peeler ξύσε τη σάρκα της σε λεπτές λωρίδες.
- Βάλε σε μπολ μαζίμε τη ντομάτα, τα κρεμμυδάκια, το τσίλι, το φύτρο φασολιού, τις γαρίδες και τον περισσότερο βασιλικό. Περίχυσε με το dressing και ανακάτεψε καλά να πάει παντού.
- Σέρβιρε τη σαλάτα σε μεγάλη πιατέλα. Σε μια άκρη βάλε τα φιστίκια, σε μια άλλη τη ζάχαρη και στην άλλη τις φετούλες το lime. Έτσι μπορείς να προσθέτεις κάθε φορά στο πιάτο σου όση ποσότητα θέλεις για να ταιριάξει στις δικές σου γεύσεις. Βάλε σε άλλα μπολάκια το μπούκοβο, το κόλιαντρο και το βασιλικό ώστε να προσθέτει ο καθένας όσο επιθυμεί.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ