Τα χειμωνιάτικα λαχανικά όπως τα καρότα, τα παντζάρια, το σέλερι είναι σε αφθονία αυτή την εποχή και μπορούν να σου δώσουν τα καλύτερα πιάτα, όπως αυτή η ζεστή σαλάτα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε μισοφέγγαρα
- 1 μικρή γλυκοπατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
- 1 γογγύλι καθαρισμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 1 μικρή ρίζα σέλερι καθαρισμένη και κομμένη σε μέτρια κομμάτια
- 1 παντζάρι (τη ρίζα) καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες.
- 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- 1/4 φλιτζ. καρύδια
- 1,5 κ.γλυκού μπαλσάμικο
- 1,5 κ.γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1,5 κ. γλυκού μουστάρδα
- 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/4 φλιτζ. φέτα σε τρίμμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε μέτριο ταψί βάλε το κρεμμύδι, την πατάτα, το καρότο, το γογγύλι, το σέλερι και το παντζάρι και ανακάτεψέ τα με 2 κουταλιές από το λάδι.
- Αλατοπιπέρωσε και ψήσε για περίπου 45 λεπτά, ανακατεύοντας μια-δυο φορές μέχρι τα λαχανικά σου να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
- Βάλε τα καρύδια σε ταψάκι ή ταρτιέρα και ψήστα για περίπου 6 λεπτά να ροδίσουν.
- Ψιλόκοψέ τα μόλις κρυώσουν.
- Σε μεγάλη σαλατιέρα ανακάτεψε το ξύδι με το λεμόνι, τη μουστάρδα και την υπόλοιπη 1 κουταλιά λάδι.
- Ρίξε το μαϊντανό και ανακάτεψε καλά. Αλατοπιπέρωσε.
- Ρίξε τα λαχανικά και τα καρύδια στη σαλατιέρα και ανακάτεψε απαλά.
- Πασπάλισε με τη φέτα.
- Σέρβιρε σε θερμοκρασία δωματίου.
Tip
Μπορείς να βάλεις τη σαλάτα στο ψυγείο αποβραδίς, χωρίς το dressing και την επόμενη μέρα να τη ζεστάνεις ρίχνοντας το dressing.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ