Πεντανόστιμη σαλάτα με πράσινες φακές, βότανα και τραγανό μπέικον
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλ πράσινες φακές
- 2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- πιπέρι
- 120 gr μπέικον ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
- 3 φύλλα φασκόμηλο
- 2 κ. σούπας κάπαρη
- 1/2 φλ. μαϊντανός
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 1/2 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε και σούρωσε καλά τις φακές, τοποθέτησέ τες σε μία κατσαρόλα και σκέπασέ τες με το χωμό κοτόπουλου.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ τες να σιγοβράσουν για 20 με 25 λεπτά.
- Σούρωσε τις φακές, επίστρεψέ τες στην κατσαρόλα και πρόσθεσε το αλάτι.
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ψήσε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, τα φύλλα δενδρολίβανου και το φασκόμηλο και σοτάρισε για δύο με τρία λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το λάδι, τη μουστάρδα και το βαλσαμικό και έπειτα ρίξε το μείγμα στις ζεστές φακές με έξτρα αλατοπίπερο και το μείγμα με το μπέικον.
- Ρίξε στη σαλάτα την κάπαρη και το φρέσκο μαϊντανό και σέρβιρε όσο η σαλάτα είναι ζεστή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ