Μια συνταγή από το εστιατόριο της Gloria Estefan για μια σάλτσα που θα συνοδέψει τέλεια τα ψητά σου ή θα γίνει γέμιση για το τάκο σου! Η ποσότητα είναι γενναία και μπορείς να βάλεις τη σάλσα στο ψυγείο σε βάζα για μελλοντική χρήση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- περίπου μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 200 γραμμ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζ. λευκό κρασί
- 450 γραμμ. κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1/8 φλιτζ. αλάτι
- 1/8 φλιτζ. πιπέρι
- μισή κ.σούπας κύμινο
- μισή κ.σούπας ρίγανη
- 3 φύλλα δάφνης
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 3 κονσέρβες ψιλοκομμένη ντομάτα
- 1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ρίξε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σωτάρισε για 2 λεπτά.
- Πρόσθεσε το κρασί και σιγόβρασε για 2 λεπτά.
- Ρίξε τις κόκκινες πιπεριές, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, τη ρίγανη, τα δαφνόφυλλα, τις πράσινες πιπεριές και την ψιλοκομμένη ντομάτα.
- Σιγόβρασε για 5 λεπτά.
- Πρόσθεσε τη σάλτσα, άφησε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 20 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Tip
Θυμίσου να βράσεις τα βάζα σου για να τα αποστειρώσεις πριν βάλεις τη σάλσα που θα αποθηκεύσεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ