Βγες στην αγορά για ολόφρεσκο καλαμπόκι και ετοίμασε ένα απολαυστικό dip-salsa που θα λατρέψει όλη η παρέα. Απολαυστική ιδέα για να συνοδεύσεις το απόγευμα με το κρασί ή τη μπίρα σου. Σέρβιρε με τραγανά chips από τορτίγια…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 καλαμπόκια καθαρισμένα από τα εξωτερικά φύλλα και τις ίνες
- ½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, χωρίς σπόρια
- 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 μικρή καυτερή πιπεριά χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη
- 1/4 φλιτζανιού φρέσκο κόλιανδρο
- 2 κ.σ. χυμό lime ή λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- Λίγο ηλιέλαιο
- Φέτες λεμόνι για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Άλειψε τα καλαμπόκια με λίγο ηλιέλαιο. Βάλτα σε μέτριο προθερμασμένο γκριλ περίπου 12-16 λεπτά να μαλακώσουν.
- Βγάλτα από το γκριλ και μόλις κρυώσουν αρκετά για να τα κρατήσεις, ξεσπύρισέ τα (θα πρέπει να βγουν περίπου 2 φλιτζάνια σπυριά).
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε το καλαμπόκι, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το χυμό λεμόνι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακάτεψε, σκέπασε το μπολ και βάλτο στο ψυγείο τουλάχιστον για δύο ώρες.
- Σέρβιρε με φέτες λεμόνι. Συνοδεύει άριστα ψητά κρέατα, κοτόπουλο και θαλασσινά και μπορείς να το συνοδεύσεις με chips τορτίγιας.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ