Για σένα που θέλεις τις τηγανιτές πατάτες σου με έξτρα περιποίηση και γεύση και αψηφάς τις θερμίδες αυτή η πλούσια σάλτσα τυριού και μπέικον είναι ό,τι πρέπει!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8-10 φέτες μπέικον
- 2 κ.σούπας μαργαρίνη
- 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1-2 κ.γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο (προαιρετικά)
- 1 κ.γλυκού τσίλι ή πιπέρι καγιέν
- 1 κ.σούπας μουστάρδα απαλή
- 2 φλιτζάνια τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο τσένταρ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ψιλόκοψε και σοτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Βγάλ’ το και άφησέ το σε πιάτο με χαρτί κουζίνας.
- Σε βαθύ τηγάνι ζέστανε τη μαργαρίνη. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρε για 2 λεπτά.
- Ρίξε το σκόρδο εάν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις, το τσίλι και τη μουστάρδα ανακατεύοντας.
- Ρίξε λίγη λίγη και τη κρέμα γάλακτος και όταν το μείγμα αρχίζει να σιγοβράζει, ρίξε τα τυριά και ανακάτεψε καλά μέχρι να λιώσουν.
- Κατέβασε από τη φωτιά και περίχυσε τις πατάτες σου με τη σάλτσα.
Tip
Η σάλτσα αυτή είναι ιδανική και για ψητές αλλά και για βραστές πατάτες!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ