Σάλτσα τυριών για τηγανιτές πατάτες

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Για σένα που θέλεις τις τηγανιτές πατάτες σου με έξτρα περιποίηση και γεύση και αψηφάς τις θερμίδες αυτή η πλούσια σάλτσα τυριού και μπέικον είναι ό,τι πρέπει!

Συστατικά

  • 8-10 φέτες μπέικον
  • 2 κ.σούπας μαργαρίνη
  • 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1-2 κ.γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1 κ.γλυκού τσίλι ή πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.σούπας μουστάρδα απαλή
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο τσένταρ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψιλόκοψε και σοτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Βγάλ’ το και άφησέ το σε πιάτο με χαρτί κουζίνας.
  • Σε βαθύ τηγάνι ζέστανε τη μαργαρίνη. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρε για 2 λεπτά.
  • Ρίξε το σκόρδο εάν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις, το τσίλι και τη μουστάρδα ανακατεύοντας.
  • Ρίξε λίγη λίγη και τη κρέμα γάλακτος και όταν το μείγμα αρχίζει να σιγοβράζει, ρίξε τα τυριά και ανακάτεψε καλά μέχρι να λιώσουν.
  • Κατέβασε από τη φωτιά και περίχυσε τις πατάτες σου με τη σάλτσα.

Tip

Η σάλτσα αυτή είναι ιδανική και για ψητές αλλά και για βραστές πατάτες!

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164