Σάντουιτς με αυγοσαλάτα και αβοκάντο

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Χορταστικά και θρεπτικά σάντουιτς με αυγό, μυρωδικά και αβοκάντο

Συστατικά

  • 8 μεγάλα αυγά
  • ⅓ φλ. μαγιονέζα
  • ⅓ φλ. γιαούρτι
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα
  • ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κ. σούπας ξύδι
  • 3 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 3 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 1 αβοκάντο ψιλοκομμένο
  • 8 φέτες φωμί ολικής άλεσης
  • 1 μεγάλη ντομάτα λεπτοκομμένη
  • 4 μεγάλα φύλλα μαρούλι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό βράσε τα αυγά για περίπου 10 λεπτά, ώστε να γίνουν σφιχτά.
  • Μόλις κρυώσουν τα αυγά, ξεφλούδισέ τα και κόψ’ τα σε μικρά κομμάτια.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε την μαγιονέζα με το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και το ξύδι.
  • Πρόσθεσε τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον βασιλικό και αλατοπίπερο στο μείγμα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα ψιλοκομμένα αυγά με το μείγμα μαγιονέζας.
  • Πρόσθεσε το σέλερι και το αβοκάντο και ανακάτεψε με προσοχή τα υλικά.
  • Μοίρασε το μείγμα αυγοσαλάτας στη βάση από τα σάντουιτς.
  • Τοποθέτησε από πάνω την ντομάτα και το μαρούλι και κλείσε με την δεύτερη φέτα ψωμιού.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164