Σάντουιτς με αυγοσαλάτα και αβοκάντο

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Χορταστικά και θρεπτικά σάντουιτς με αυγό, μυρωδικά και αβοκάντο

Συστατικά

  • 8 μεγάλα αυγά
  • ⅓ φλ. μαγιονέζα
  • ⅓ φλ. γιαούρτι
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα
  • ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κ. σούπας ξύδι
  • 3 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 3 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 1 αβοκάντο ψιλοκομμένο
  • 8 φέτες φωμί ολικής άλεσης
  • 1 μεγάλη ντομάτα λεπτοκομμένη
  • 4 μεγάλα φύλλα μαρούλι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό βράσε τα αυγά για περίπου 10 λεπτά, ώστε να γίνουν σφιχτά.
  • Μόλις κρυώσουν τα αυγά, ξεφλούδισέ τα και κόψ’ τα σε μικρά κομμάτια.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε την μαγιονέζα με το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και το ξύδι.
  • Πρόσθεσε τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον βασιλικό και αλατοπίπερο στο μείγμα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα ψιλοκομμένα αυγά με το μείγμα μαγιονέζας.
  • Πρόσθεσε το σέλερι και το αβοκάντο και ανακάτεψε με προσοχή τα υλικά.
  • Μοίρασε το μείγμα αυγοσαλάτας στη βάση από τα σάντουιτς.
  • Τοποθέτησε από πάνω την ντομάτα και το μαρούλι και κλείσε με την δεύτερη φέτα ψωμιού.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164