Δίνουμε έξτρα νοστιμιά στο κέικ που θα συνοδεύσει τον απογευματινό καφέ σου με τον πιο γευστικό και υγιεινό τρόπο – με Μακεδονικό Χαλβά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200γρ. στυμμένο χυμό πορτοκάλι
- 100γρ. μαύρη ζάχαρη
- 400γρ. Μακεδονικό Χαλβά με γεύση βανίλια
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
- Λίγη κανέλα σε σκόνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε το Μακεδονικό Χαλβά σε κυβάκια και πρόσθεσε το λάδι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Χτύπησε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Πρόσθεσε το πορτοκάλι και την κανέλα και συνέχισε το χτύπημα για μερικά ακόμη λεπτά.
- Συμπλήρωσε σιγά, σιγά το αλεύρι για να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Χτύπησε με το μίξερ μέχρι να πάρεις ένα ομοιόμορφο παχύρρευστο μείγμα. Βάλε στο μπολ και τα καρύδια και ανακάτεψε με μια σπάτουλα για να πάνε παντού.
- Βουτύρωσε ελαφρά μια φόρμα για κέικ και ρίξε σε αυτήν το μείγμα. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 50′ λεπτά περίπου.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ