Ο Νίκος Κατσάνης είναι ο πλέον κατάλληλος Σεφ για να σε μυήσει στις λιχουδιές της Σαρακοστής! Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Σουσουράδα” υπογράφει ένα ολόκληρο βιβλίο συνταγών της εταιρίας Χαΐτογλου με τίτλο “Δημιουργώντας με Παρθένο Σησαμέλαιο, Μακεδονικό Ταχίνι & Μακεδονικό Χαλβά”, δηλαδή ό, τι χρειάζεσαι για νόστιμη και gourmet Σαρακοστή. Δώσε στις απλές πατάτες “γιαχνί” άλλη διάσταση, προσθέτοντας ταραμά και δυναμωτικό σησαμέλαιο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1.200 γρ. πατάτες καθαρισμένες κομμένες κυδωνάτες
- 80 γρ. λευκό ταραμά
- 2 κρεμμύδια λευκά ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι άνηθο ή μάραθο
- Xυμό από 2 λεμόνια
- 150 ml Παρθένο Σησαμέλαιο
- Aλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Άχνισε στο σησαμέλαιο το κρεμμύδι και τις πατάτες. Μόλις το κρεμμύδι μαραθεί σκέπασε τις πατάτες με νερό, χαμήλωσε τη φωτιά και μαγείρεψε
- Λίγο πριν γίνουν, πρόσθεσε το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και πολύ λίγο αλάτι, αφού ο ταραμάς που θα τις συνοδεύει θα αλμυρίζει επίσης
- Σε λίγο ζωμό και νερό διαλύουμε τον ταραμά και περίχυσε τις πατάτες που είναι ήδη σχεδόν έτοιμες
- Κούνησε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού ο ταραμάς, ρίξε το μάραθο ή τον άνηθο, σβήσε τη φωτιά αφήνοντας όμως επάνω το φαγητό.
- Σέρβιρε σε 10 λεπτά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ