Σούπα με κόκκινες φακές, πράσινα λαχανικά, κύμινο και κουρκουμά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 φλ. κόκκινες φακές πλυμένες
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι σε κύβους
- 1 μέτρια ντομάτα σε κύβους
- 1 κ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
- 1/2 κ. γλυκού κουρκουμάς
- 6 φλ. ψιλοκομμένα φύλλα παντζαριού και σπανάκι
- αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού κύμινο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίξε τις φακές σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσε νερό μέχρι να καλυφθούν.
- Βάλε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 20 λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι για περίπου πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε την ντομάτα και το τζίντζερ και σοτάρισε για άλλα τρία λεπτά πριν προσθέσεις τον κουρκουμά και τα φύλλα παντζαριού με το σπανάκι.
- Πρόσθεσε και το αλάτι, ανακάτεψε καλά τα υλικά και σοτάρισε για πέντε λεπτά.
- Ρίξε τα σοταρισμένα υλικά στις φακές και σιγόβρασε για περίπου πέντε λεπτά.
- Σε ένα μικρό τηγάνι ζέστανε το υπόλοιπο λάδι, πρόσθεσε το κύμινο και το σκόρδο και τηγάνισέ τα για δύο λεπτά.
- Ρίξε και αυτά τα υλικά στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα και σκέπασε με το καπάκι, ώστε να ανακατευτούν τα αρώματα.
- Ανακάτεψε καλά και σέρβιρε με φρυγανισμένο ψωμί ή αραβικές πίτες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ