Το Μακεδονικό Ταχίνι είναι μοναδικό υλικό για γλυκές και αλμυρές δημιουργίες! Αυτά τα cookies είναι και νηστίσιμα και γεμάτα γεύση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- μισό κουτ. γλυκού μπέικιν
- μία πρέζα αλάτι
- μισό φλιτζ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- μισό φλιτζ. ζάχαρη
- μισό φλιτζ. Μακεδονικό Ταχίνι καλά ανακατεμένο
- μισή κ. σούπας μέλι
- 1 κ.γλυκού βανίλια
- κουκουνάρια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και άφησε το μείγμα στην άκρη.
- Χτύπα το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψει.
- Πρόσθεσε λίγο λίγο το ταχίνι, το μέλι και τη βανίλια.
- Μείωσε την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και ρίξε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
- Βάλε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη, τύλιξέ την και πάτα την να πλατύνει.
- Βάλε τη ζύμη στο ψυγείο για να σταθεί τουλάχιστον 45 λεπτά.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε δύο λαμαρίνες.
- Με το χέρι σου κόψε ένα μικρό μπαλάκι ζύμης και σχημάτισε ένα μπισκότο πάχους περίπου 2,5 εκατοστών.
- Βάλε τα μπισκότα στη λαμαρίνα με αρκετή απόσταση μεταξύ τους.
- Βάλε μερικά κουκουνάρια σε κάθε μπισκότο.
- Ψήσε για 12 με 15 λεπτά, ίσα να ροδίσουν.
- Άφησέ τα να κρυώσουν τουλάχιστον 10 λεπτά πριν σερβίρεις.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ