Βάλε το ταχνί στο τραπέζι της Σαρακοστής για υπέροχη γεύση και μοναδικά θρεπτικά συστατικά! Οι τρεις διαφορετικές παραλλαγές του είναι πρόταση του Σεφ Νίκου Κατσάνη που σε συνεργασία με την ΑΦΟΙ Χαΐτογλου μας εκμηστηρτεύονται μοναδικές συνταγές με χαλβά, ταχίνι και σησαμέλαιο. Υπέροχη ιδέα για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1. Με κύμινο – Υλικά: 150 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
- 80 ml Παρθένο Σησαμέλαιο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο & σπόρους κύμινου
- 2. Με πάπρικα – Υλικά: 150 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
- 80 ml Παρθένο Σησαμέλαιο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα και εφόσον επιθυμούμε γεύση καυτερή προσθέτουμε λίγο μπούκοβο στο blender
- 3. Με μουστάρδα – Υλικά: 150 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
- 80 ml Παρθένο Σησαμέλαιο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κουταλάκι σκόνη μουστάρδα καυτερή & σπόρους μουστάρδας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε blender χτυπάμε το σησαμέλαιο, το χυμό του λεμονιού, το αλάτι, το αλεσμένο κύμινο ή την πάπρικα ή την μουστάρδα και μόλις τα υλικά μας ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε το ταχίνι και τους σπόρους του κύμινου ή το μπούκοβο ή τους σπόρους της μουστάρδας, ανακατεύουμε καλά και το dip είναι έτοιμο
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ