Νόστιμο και “πλούσιο” χούμους με ταχίνι και σκόρδο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 kg ρεβίθια
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. χυμός λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/4 κ. γλυκού πάπρικα
- 3 κ. σούπας ταχίνι
- 2 κ. σούπας κόλιανδρος
- αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ρεβίθια, αφού τα έχεις “μουσκέψει” για τουλάχιστον οκτώ ώρες.
- Σε ένα μπλέντερ πρόσθεσε τα βρασμένα ρεβίθια μέχρι να γίνουν πουρές.
- Πρόσθεσε το ταχίνι, την πάπρικα, το λάδι, το λεμόνι, το σκόρδο, το πιπέρι και αλάτι και συνέχισε να “χτυπάς” τα υλικά στο μπλέντερ.
- Πρόσθεσε τον κόλιανδρο και 1/4 της κούπας νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ρεβίθια και ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
- Σέρβιρε κρύο ή ζεστό με ψητές τορτίγιες και έξτρα ελαιόλαδο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ