Είναι ο πιο δυνατός συνδυασμός για εσένα που το έχεις πάρει απόφαση να κρατήσεις τη νηστεία! Το ρύζι βοηθά τον οργανισμό να απορροφήσει περισσότερο σίδηρο από τις φακές και να είσαι σε power φόρμα και χωρίς κρέας. Η κολοκύθα θα δώσει στο πιάτο ξεχωριστή γεύση και οι φανατικοί “εχθροί” των θαλασσινών θα βρουν το αγαπημένο τους πιάτο για τη Σαρακοστή.
Θερμίδες 250
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 μέτρια κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- 3 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
- 1 μικρή πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
- 1 φλιτζάνι καυτό νερό
- 400γρ. φακές βρασμένες
- 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
- Ελαιόλαδο
- Το χυμό από 1/2 λεμόνι
- Αλάτι
- Φρέσκα φυλλαράκια κόλιαντρο για το γαρνίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
- Στρώσε την κολοκύθα σε κομμάτια σε λαδόκολλα μαζί με την πιπεριά τσίλι και το σκόρδο ολόκληρο. Ράντισε με λίγο λάδι, πασπάλισε με κύμινο και αλάτι. Ανακάτεψε να πάνε όλα τα υλικά παντού
- Ψήσε στο φούρνο για 40 λεπτά να μαλακώσει η κολοκύθα καλά
- Όσο ψήνεις την κολοκύθα ρίξε το ρύζι στο βραστό νερό που κολχάζει. Χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε και άφησε να σιγοβράσει για 15 λεπτά
- Κατέβασε από τη φωτιά και ανακάτεψε ζωηρά με ένα πιρούνι να αφρατέψει το ρύζι. Πρόσθεσε στο ρύζι και τις φακές και αλάτισε
- Στη συνέχεια βγάλε την κολοκύθα από το φούρνο και πρόσθεσε μαζί με το σκόρδο καθαρισμένο και την πιπεριά στις φακές σου
- Ράντισε με ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και ανακάτεψε να πάει παντού
- Σέρβιρε στολίζοντας με τα φυλλαράκια κόλαντρου
Tip
Δοκίμασε να αφήσεις τις φακές να "κρατούν ελαφρά" στο βράσιμο για να δίνουν όγκο και γεμάτη γεύση σε κάθε μπουκιά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ