Νόστιμη και ελαφριά φάβα με γλυκά κρεμμύδια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ kg φάβα
- 1 κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 2 σέλερι
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- χυμός από ένα λεμόνι
- 2 κ. σούπας αγγουράκι τουρσί
- ½ κ. γλυκού αλάτι
Για το καραμελωμένο κρεμμύδι:
- 3 κρεμμύδια
- 2 κ. σούπας μέλι
- 2 κ σούπας μπαλσάμικο
- 3 κ. σούπας ζάχαρη μαύρη
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. γλυκού αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Γέμισε μία μεγάλη κατσαρόλα με ένα λίτρο νερό και βράσε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι χωρίς να τα κόψεις για 20- 25 λεπτά.
- Αφαίρεσε τα λαχανικά εκτός από το κρεμμύδι από την κατσαρόλα και ρίξε τη φάβα.
- Βράσε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά για 30 λεπτά.
- Στο μπλέντερ πολτοποίησε τα καρότα, το σέλερι, το κρεμμύδι, τη φάβα, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και το χυμό λεμονιού.
- Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια, κόψ’ τα σε λεπτές φέτες και τσιγάρισέ τα σε ένα τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις πάρουν χρώμα, χαμήλωσε τη φωτιά και μαγείρεψε για 20 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν, ανακατεύοντας συχνά.
- Σέρβιρε σε ένα μεγάλο μπωλ τη φάβα και γαρνίρισε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ