Καυτερό καλαμαράκι γιαχνιστό σε σάλτσα ντομάτας και φρέσκων μυρωδικών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr φρέσκο καλαμάρι
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 καυτερή πιπεριά
- 2 κ. σούπας ντοματοπελτές
- 400 gr ντομάτα κονκασέ
- 3 κλωνάρια θυμάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ. σούπας κάπαρη
- 10 μεγάλες ελιές χωρίς κουκούτσι
- φρυγανισμένο ψωμί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε καλά τα καλαμάρια και κόψ’ τα σε λεπτές ροδέλες.
- Ψιλόκοψε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά, αφαιρώντας τα σπόρια της.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι και σοτάρισε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για περίπου επτά λεπτά.
- Πρόσθεσε τον ντοματοπελτέ και ανακάτεψε για δύο λεπτά.
- Ρίξε στην κατσαρόλα το καλαμάρι, την ντομάτα κονκασέ, το θυμάρι, τη δάφνη και αλατοπίπερο.
- Κάλυψε με το καπάκι, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 25 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Ψιλόκοψε την κάπαρη και κόψε τις ελιές σε λεπτές ροδέλες.
- Πρόσθεσε την κάπαρη και τις ελιές στην κατσαρόλα, ξεσκέπασέ τη και άφησε να βράσει για άλλα 10 με 15 λεπτά.
- Πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειάζεται, αφαίρεσε το θυμάρι και τη δάφνη και σέρβιρε με φρυγανισμένο ψωμί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ