Η αναγνωρισμένη Σεφ ετοιμάζει τραπέζι για τη Σαρακοστή… Μάθε από την τεχνική της για πεντανόστιμα γεμιστά καλαμάρια που δεν γίνονται λάστιχο!! [Πηγή]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 800 γρ. καλαμαράκια μέτριου μεγέθους
- Για τη γέμιση: 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ ψιλά καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
- 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για το λαδολέμονο: 150 ml ελαιόλαδο
- Χυμός και ξύσμα από 2 μικρά ακέρωτα λεμόνια
- ½ κ.γ. πάπρικα σε σκόνη
½ κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε και ξέπλυνε καλά τα καλαμάρια. Άφησε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι
- Προθέρμανε το γκριλ σε δυνατή φωτιά
- Στο μεταξύ ετοίμασε τη γέμιση. Βάλε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά για τη γέμιση (μαϊντανό, άνηθο, κρεμμύδι, σκόρδο, μουστάρδα, φρυγανιά, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι) και πολτοποίησε καλά, μέχρι να φτιάξεις ένα πυκνό μείγμα
- Με ένα κουταλάκι γέμισε τα καλαμάρια με το μείγμα αυτό και άλειψέ τα εξωτερικά με λίγο ελαιόλαδο. Αράδιασε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι και ψήσε για 10 λεπτά σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου
- Πριν τα βγάλεις δοκόμασε ένα καλαμάρι για να δεις αν έχει μαλακώσει και αν χρειαστεί, ψήσε για λίγα λεπτά ακόμα. Πρόσεχε ωστόσο να μην τα παραψήσειςγιατί θα γίνουν ιδιαίτερα σκληρά και λαστιχωτά
- Σε ένα μπολάκι βάλε το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιών, την πάπρικα, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και χτυπάω καλά με ένα πιρούνι
- Μόλις ψηθούν τα καλαμάρια, βάλε σε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια κόψε σε μέτριες λωρίδες
- Μετάφερε σε πιάτα, περίχυσε με το λαδολέμονο και σέρβιρε. Συνοδεύω με τηγανητές ή βραστές πατάτες.
Tip
Για να γίνουν τα καλαμάρια ζουμερά, μαλακά και τρυφερά, αλλά πιο μυρωδάτα, μπορούμε να τα αφήσουμε γεμισμένα για 1 ώρα πριν τα ψήσουμε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ