Καλαμάρι γιαχνιστό στην κατσαρόλα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Λαχταριστό καλαμάρι με ντομάτα και ελιές

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 8 ελιές
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • ½ κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 ντοματοπολτός
  • 1 κονσέρβα φασόλια
  • 300 gr καλάμαρι
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το λάδι και τηγάνισε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κοτσάνια του μαϊντανού.
  • Μόλις μαλακώσουν, πρόσθεσε τις ελιές, την πιπεριά και την πάπρικα και τσιγάρισέ τα όλα μαζί για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε τον ντοματοπολτό, μαγείρεψε για 15 λεπτά και ρίξε στην κατσαρόλα τα φασόλια.
  • Ρίξε αλάτι και πιπέρι, ανακάτεψε καλά και συνέχισε το βρασμό.
  • Τοποθέτησε το καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες πάνω από τα υπόλοιπα υλικά, κλείσε την κατσαρόλα με το καπάκι της και βράσε σε χαμηλή φωτιά για δέκα λεπτά.
  • Έλεγξε αν το καλαμάρι είναι τρυφερό, πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και ανακάτεψε στο φαγητό το ξύσμα λεμονιού και τα φύλλα του μαϊντανού.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164