Λαχταριστό καλαμάρι με ντομάτα και ελιές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 8 ελιές
- 1 κόκκινη πιπεριά
- ½ κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 1 ντοματοπολτός
- 1 κονσέρβα φασόλια
- 300 gr καλάμαρι
- ξύσμα ενός λεμονιού
- μαϊντανός
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το λάδι και τηγάνισε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κοτσάνια του μαϊντανού.
- Μόλις μαλακώσουν, πρόσθεσε τις ελιές, την πιπεριά και την πάπρικα και τσιγάρισέ τα όλα μαζί για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε τον ντοματοπολτό, μαγείρεψε για 15 λεπτά και ρίξε στην κατσαρόλα τα φασόλια.
- Ρίξε αλάτι και πιπέρι, ανακάτεψε καλά και συνέχισε το βρασμό.
- Τοποθέτησε το καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες πάνω από τα υπόλοιπα υλικά, κλείσε την κατσαρόλα με το καπάκι της και βράσε σε χαμηλή φωτιά για δέκα λεπτά.
- Έλεγξε αν το καλαμάρι είναι τρυφερό, πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και ανακάτεψε στο φαγητό το ξύσμα λεμονιού και τα φύλλα του μαϊντανού.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ