Μια συναγή με υπέροχα θράψαλα – μεγάλα καλαμάρια – ρύζι και φρέσκο σπανάκι που θα σε ξετρελάνει! Την ανακαλύψαμε στον γευστικό κόσμο της blog μαγειρικής…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 700 γρ. θράψαλα κομμένα σε ροδέλες
- 2 μεγάλλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 350 γρ. σπανάκι
- 1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.γ. σόδα
- 3 ποτήρια σόδα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξέπλυνε τα θράψαλα και άφησε σε νερό μαζί με το 1 κ.γ. για μερικά λεπτά να μαλακώσουν
- Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σόταρε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια
- Στη συνέχεια πρόσθεσε τα θράψαλα και συνέχισε το σοτάρισμα για 5 λεπτά
- Σβήσε με το κρασί, άφησε το αλκοόλ να εξατμιτστεί και στη συνέχεια πρόσθεσε το λεμόνι και 2 ποτήρια νερό στην κατσαρόλα. Άφησε τα καλαμάρια να σιγοβράσουν για 20 λεπτά
- Στη συνέχεια πρόσθεσε το ρύζι και το σπανάκι μαζί με ένα ακόμη ποτήρι νερό και άφησε το φαγητό να βράσει για άλλα 20 λεπτά
- Δοκίμασε το ρύζι να δεις αν είναι έτοιμο και κατέβασε από τη φωτιά. Σέρβιρε
Tip
Σκέπασε την κατσαρόλα μόλις γίνει το φαγητό με μια πετσέτα κουζίνας για να τραβήξει τους ατμούς και να κάνει το ρύζι πιο σπιρωτό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ