Τρυφερός σιμιγδαλένιος χαλβάς αρωματισμένος με κανέλα και ξύσμα λεμονιού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για το χαλβά:
- 1 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 πακέτο ψιλό σιμιγδάλι
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- τριμμένη κανέλα
Για το σιρόπι:
- 3 φλ. ζάχαρη
- 6 φλ. νερό
- 1 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε τη ζάχαρη, το νερό και το ξύσμα λεμονιού και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε καλά το ελαιόλαδο και πρόσθεσε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μόλις το σιμιγδάλι αρχίσει να σκουραίνει, πρόσθεσε και το αλεύρι χωρίς να σταματήσεις το ανακάτεμα.
- Μόλις το μείγμα σκουρύνει αρκετά, άρχισε με μια κουτάλα να προσθέτεις το σιρόπι λίγο- λίγο, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να ενσωματωθεί όλο το σιρόπι.
- βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκέπασέ τη με μια πετσέτα και άφησέ το μείγμα για δέκα λεπτά να κρυώσει.
- Με μια κουτάλα μετάφερε σιγά- σιγά το χαλβά σε μια φόρμα για κέικ και ξεφόρμαρέ τον σε μια μεγάλη πιατέλα.
- Πασπάλισε με την κανέλα και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ