Σπυρωτό κριθαρότο με ψητές γαρίδες στο τηγάνι, φρέσκο μαϊντανό και καβουρδισμένο σκόρδο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλ. κριθαράκι
- 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 750 gr μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
- 2 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
- 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τι κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σούρωσέ το και τοποθέτησέ το σε ένα μπολ.
- Πρόσθεσε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και 1/4 κουταλάκι αλάτι, ανακάτεψε καλά και σκέπασέ το για να διατηρηθεί ζεστό.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Πασπάλισε τις γαρίδες με το υπόλοιπο αλάτι και σοτάρισέ τες στο τηγάνι για δύο λεπτά την κάθε πλευρά.
- Επανάλαβε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες γαρίδες αν δεν χωρούν στο τηγάνι.
- Αφαίρεσε τις γαρίδες από το τηγάνι, πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρισε το σκόρδο για μισό λεπτό.
- Ρίξε ξανά τις γαρίδες στο τηγάνι, πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και το πιπέρι και σοτάρισε για ένα ακόμη λεπτό.
- Ρίξε στο τηγάνι και το κριθαράκι με το μαϊντανό, ανακάτεψε καλά και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ