Η Καθαρά Δευτέρα είναι εδώ και θέλεις να έχεις τα πάντα στο τραπέζι σου. Μην αγοράσεις τίποτα… ακόμη και η λαγάνα θα είναι σπιτική και πεντανόστιμη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500 γρ.αλεύρι σκληρό (κίτρινο)
- 800 ml χλιαρό νερό
- 50 γρ.νωπή μαγιά
- 40 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. αλάτι
- Σουσάμι για το πασπάλισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Διάλυσε τη μαγία σε ένα μπολάκι με λίγο χλιαρό νερό και 2 κ.γ αλεύρι
- Άφησέ τη μερικά λεπτά να φουσκώσει και στη συνέχεια ζυμώνουμε τη μαγιά με τα υπόλοιπα υλικά
- Όταν το ζυμάρι σου είναι αφράτο και δεν κολλάει σκέπασε το και άφησε σε ζεστό μέρος για 15 περίπου λεπτά
- Χώρισε το ζυμάρι σε 4-5 μπαλάκια και πασπάλισε τα ταψάκια σου (ρηχά-λαμαρίνες) με σουσάμι
- Άπλωσε το ζυμάρι από πάνω καλά να γίνει μια λεπτή στρώση
- Πίεσε με το χέρι και άφησε να φουσκώσει για λίγο και πάλι
- Τρύπησε κατά διαστήματα με ένα πηρούνι και βάλε σε μέτριο φούρνο για 45 περίπου λεπτά
- Άφησε να κρυώσουν και ξεφόρμαρε από το ταψί
Tip
Η μαμά μου ετοιμάζει και τη λαγάνα με προζύμι! Γίνεται υπέροχη... Δες εδώ πώς θα το ετοιμάσεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ